Om iquest

Vi skapar smarta lösningar för hållbar fastighetsförvaltning och våra tjänster kretsar i huvudsak kring den egenutvecklade produkten Orbiq.

Våra kunder finns inom offentlig och privat sektor, bland Sveriges största fastighetsföretag, men också bland mindre aktörer. Den gemensamma nämnaren för våra kunder är deras nyfikenhet, i kombination med intresset för hållbara lösningar.

Vi jobbar gärna i nätverk med likasinnade företag för att skapa och supporta långsiktigt hållbara lösningar och vår ambition är att växa tillsammans med våra kunder.

iquests vision och mission

Vår vision är att vara pionjärer i ett globalt sammanhang som präglas av hållbar utveckling och förvaltning av byggda miljöer.

Vår mission är att skapa digitala tjänster som förbättrar upplevelsen inom byggda miljöer, ökar avkastningen för fastighetsförvaltningar och minimerar användningen av onödiga resurser inom drift, förvaltning och utveckling av fastigheter.

Vi leder fastighetsorganisationer mot deras hållbarhetsmål och hjälper dem att ta ett digitalt ägarskap över tillgångar som de äger på pappret. Vi hjälper kunderna att använda det data som skapas inom fastigheterna för att boosta verksamheterna och skapa nya värden för dem och för deras kunder.

Vi prioriterar hållbarhet

Hållbarhet finns i vårt DNA och är någonting som vi på iquest försöker inkludera i allt som vi gör. Vi strävar efter att vara nyckelspelare som hjälper kunderna uppnå sina ambitiösa hållbarhetsmål.

Vi var exempelvis med från början när Sweden Green Building Council (SGBC) startade sin verksamhet och hjälpte organisationen att komma igång med en snabbväxande och digitaliserad verksamhet.

I anslutning till alla beslutssituationer strävar vi efter att:

  • Skapa nya värden ur befintliga resurser
  • Effektivisera resursanvändningen
  • Utgå ifrån befintlig teknik
För oss är det självklart att förankra vår vision om hållbarhet i de globala hållbarhetsmålen. Här kan ni se vilka målbilder som vi kan och vill påverka:
Image
7.3: Fördubbla ökningen av energieffektivitet
Image
9.4: Uppgradera all industri och infrastruktur för ökad hållbarhet
Image
11.1 Säkra bostäder till överkomlig kostnad
11.6 Minska städers miljöpåverkan
Image
12.7 Främja hållbara metoder för offentlig upphandling
12.6 Uppmuntra företag att tillämpa hållbara metoder och hållbarhetsredovisning.

Teamet

Vi är ett litet men växande team som vill göra skillnad inom en bransch där det finns stora möjligheter till förbättringar.

Våra medarbetare trivs ihop och känner en stolthet över att tillhöra teamet. Vi hjälps åt och växer tillsammans. Alla medarbetares bidrag till verksamheten märks av och uppskattas av teamet som helhet. Vi får uppskattning för det vi gör, men vet att vi har mycket kvar att göra och det inspirerar oss. Den pågående utvecklingen präglar allt som vi gör. Vi tror på ständiga förbättringar och är inte rädda för att göra misstag. Det viktiga är vad man lär sig på kuppen och hur nästa iteration kan göras bättre.

Amir
Vår alldeles egna schweiziska armékniv som tuggar i sig utmaningar med ett leende på läpparna. En f.d. hacker som dessutom är en hejare på att baka kladdkakor.
AmirUtvecklare, devOps
Felicia
Felicia är den senaste stjärnan i teamet. Hon anslöt sig till oss efter att ha avslutat sina studier till frontendutvecklare. På iquest varvar Felicia arbetsuppgifter inom systemutveckling med att stötta till med intern planering och marknadsföring. Utanför iquest kan det bli en del TV-spel & träning av hundtricks med den nya bolagsmaskoten Loke.
FeliciaUtvecklare
Sarugan
Sarugan är en av våra nyaste medarbetare som tog steget till teamet efter att ha avslutat sina studier på KTH med ett exjobb inom Machine Learning på iquest, som han genomförde med kollegan Diego. Film är en av Sarugans stora intressen och på senare tid även svampplockning :-)
SaruganUtvecklare, Machine Learning
Diego
Diego är en av våra nyaste kollegor som tillsammans med Sarugan tog steget till teamet efter KTH-studierna som rundades av med en exjobb inom Machine Learning hos oss. Fotboll får Diegos hjärta att klappa lite extra och har ni tur, kan ni spana in honom på en korpenmatch i trakterna.
DiegoUtvecklare, Machine Learning
Otto
Otto har varit med från början av resa. Han älskar snygg kod och enkla lösningar på kluriga utmaningar. Stöttar även till inom integrationsprojekt och uppkopplingar. Om du kan få tag på Otto är du nog VIP ;-)
OttoUtvecklare, Produktspecialist
Farhad
Alltid full av idéer och grym problemlösare med massa bollar i luften. Ryggraden till vårt team och projektledare extraordinär, samtidigt som han gärna nätverkar och connectar med likasinnade i branschen. Om du har riktigt bra idéer är det Farhad du ska prata med!
FarhadGrundare
Petter
Petter är stjärnan som stärker upp vårt team utifrån ett designperspektiv! Som front-end utvecklare jobbar han för förhöjd användarupplevelse i våra produkter och som uppsalabo gör han sitt bästa för att lära oss om annat än kodning.
PetterUtvecklare, Front-End

Jobba med oss!

Vill du hänga med oss och göra skillnad i ett ungt och växande företag? Vi är ett litet men växande team som vill göra skillnad inom en bransch där det finns stora möjligheter till förbättringar och vår vision är att göra världen lite bättre!

För att kunna åstadkomma det vi vill måste vi bli fler. Vill du fortsätta din resa med oss? Det alltid möjligheter för rätt person: genom anställning, praktik eller examensarbete.

Image

Kontakta oss!

Det finns flera sätt att kontakta oss, välj det som passar bäst:

  • Skicka ett brev eller vykort till adressen: iquest ab, Box 80, 129 22 Hägersten
  • Transportera dig till vårt kontor:Telefonvägen 30, Hissuppgång C, 1 tr (c/o Kolonien). Klicka här för vägbeskrivning.
  • Ring till Farhad på +46 70 416 34 00. Erbjudanden om diverse abonnemang, kontorsvaror, kryptovalutor, investeringsträffar, gratisluncher och liknande undanbedes
  • Du kan också skicka e-post med hjälp av formuläret på sidan.
Snälla fyll i de obligatoriska fälten.
Snälla fyll i de obligatoriska fälten.
Snälla fyll i de obligatoriska fälten.